понедельник, 2 сентября 2019 г.

4 проривних технологій 2019 року

3D-друк по металу
Хоча звичайний 3D-друк існує вже багато десятиліть, його здебільшого використовують аматори та дизайнери, що виготовляють одиночні прототипи. А виготовлення об'єктів з чого-небудь окрім пластика було  важким, довгим і дуже дорогим процесом. 
Проте тепер друк з металу набирає обертів, і стає дешевим і відносно легким способом виготовлення деталей.
Штучний інтелект для всіх
Штучний інтелект досі був головним чином іграшкою великих технологічних компаній, таких як Amazon, Baidu, Google і Microsoft, а також деяких стартапів. Для багатьох інших компаній та організацій системи ШІ занадто дорогі і занадто складні для повної реалізації.
Це питання планують вирішити завдяки хмарним сервісам. AWS від Amazon, бібліотека TensorFlow від Google, сервіс Azure від Microsoft - всі вони роблять процес впровадження нейромереж не складнішим за розробку програми, що врешті дозволить поширити ШІ далеко за межі звичної технологічної індустрії.
"Вавилонська рибка"
Google випустила навушники Pixel Buds за $ 159 - аналог "вавилонської рибки" з "Автостопом по галактиці".
Вони здатні автоматично перекладати  зі 40 мов, потрібно  лише натиснути на кнопку або вимовити щось на кшталт: "Допоможи мені говорити іспанською!". Щоправда, ця функція доступна тільки в комплекті з ще однією новинкою - смартфоном Google Pixel 2.
Справжня приватність в мережі
Нова система інтернет-ідентифікації може підтвердити вашу особистість без вимоги надати дату народження та інші персональні дані, завдяки протоколу під назвою zero-knowledge proof (доказ з нульовим розголошенням).
В основі Zcash лежить метод криптографії zk-Snark, розроблений ізраїльськими вченими спільно з колегами з МТІ. Усі транзакції проходять підтвердження в мережі, але відстежити адреси учасників операції неможливо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий